dimarts, 18 d’abril del 2017

Trobada de folklore 2017

La Trobada de Folklore, música, cançons i balls valencians és una activitat organitzada per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. Les activitats compten amb l’assessorament i la col·laboració de les distintes federacions valencianes de folklore i de música tradicional. Una primera part de la Trobada té lloc als barris d’Algirós, Patraix, Benicalap i Ciutat Vella - Centre Museístic La Beneficència, barris tots de la ciutat de València. 

Als mesos de maig i juny tindrà lloc una segona fase amb l’objectiu de descentralitzar i projectar el folklore cap a les comarques valencianes: Vallés (La Costera), Tavernes de la Valldigna (La Safor), Bétera (El Camp de Túria) i Corbera (La Ribera Baixa).

Programació a la Ciutat de València

ALGIRÓS

Dimarts 25 d'abril a les 19.30. Presentació - inauguració de les trobades i audició dels alumnes del Conservatori Municipal de Música José Iturbi de València, amb Xavier Richart. Accés lliure i aforament limitat. 

Alumnes del Conservatori José Iturbi: Vicent Agulló, Diógenes Bort, Joan Costa, Jaume García, Laura López, Pau Llorca, Irene Peris i Álvaro Olivares.

Colaboradors/es:

Cristina Martí, dolçaina. Carles Lorca y Juan Vique, tabals y percussió.

Divendres 28 d'abril a les 18.00. Taller de literatura infantil Un rato con mis abuelos a càrrec de Marta Pereira, biblioteca Vicent Casp i Verger. Reserves: directamente en la biblioteca, presencialment o a través del telèfon 96 330 14 73. Places limitades.

Dissabte 29 d'abril a les 11.30. Tabal i dolçaina com animació en el mercat del Cabanyal, a càrrec de Buf-Alí.

Dissabte 29 d'abril a les 17.00. Taller d'improvisació amb dolçaina nivell avançat en el saló d'actes del Centre Municipal de Joventut d'Algirós, a càrrec de Pau Puig. Reserves: a través del labatliarespon@dival.es o a través del telèfon 96 388 25 25.

Diumenge 7 de maig a les 11.00. Explanada exterior del Jardí d'Ayora. Exhibició de dansa a càrrec de L'Olivar d'Alaquàs, Xafarnat de Paterna i Quadro de Balls de la Ribera. Dansà popular, amb la participació del Grup de danses Marítim y el Grup de ball regional de la Falla Illes Canaries Trafalgar Samuel Ros.

Diumenge 7 de maig a les 11.00. Jocs tradicionals infantils: Canut i Petanca, junt al Jardí d'Ayora, a càrrec de l'Agrupació de Falles de Camins al Grau.

BENICALAP

Divendres 28 d'abril a les 22.00. En el Multicentre Social Benicalap Casa Caritat, Concert de l'Orquestra de Pols i Pua Nostra Senyora de Tejeda. Accés lliure i aforament limitat. 

Dissabte 29 d'abril a les 10.00. En el centre Jubiocio del carrer General Llorenç, 33, Taller de Manipulació i construcció de canyes de dolçaina nivell bàsic, intermedi i avançat, a càrrec de Pau Puig. Reserves: a través del labatliarespon@dival.es o a través del telèfon 96 388 25 25.

Dissabte 29 d'abril a les 11.30. Animació de timbal i dolçaina en el Mercat de Benicalap, a càrrec dels germans Llorca.

Dissabte 29 d'abril a les 18.00. Jocs tradicionals en el Parc de Benicalap, a càrrec del Piló de Burjassot.

Diumenge 30 d'abril a les 10.30. Cercavila d'animació, a càrrec de la Colla de dolçaina i percussió Sant Josep de Pignatelli. Itinerari: Marco Merenciano, General Llorens , Periodista Gil Sumbiela, Poeta Serrano Clavero, Agullent, l'Alber, Assutzena, Barx, Pintor Matarana, José Grollo, plaça Esglèsia, Juan de Encina, José Grollo, Toixa, avinguda Burjassot, Parc de Benicalap, anfiteatre del Parc de Benicalap.

Diumenge 30 d'abril a les 11.30. Exhibició de dansa en l'anfiteatro del Parc de Benicalap a càrrec de El Piló de Burjassot, Quiqueries i l’Aixovar.

Diumenge 30 d'abril a les 13.00. En l'exterior de l'Anfiteatre. Taller de dansa y dansà popular.

PATRAIX

Dissabte 29 d'abril a les 11.30. Animació de timbal i dolçaina en el Mercat de Jesús, a càrrec de Valçaina.

Dissabte 29 d'abril a les 18.00. En la plaça de Patraix. Toc tradicional de campanes de l'Esglèsia Sagrado Corazón de Jesús. Explicació i toc.

Dissabte 29 d'abril a les 19.00. Plaça de Patraix. Exhibició de dansa pels grups La Carraspera i El Tossal de Llíria.

Diumenge 30 d'abril a les 11.30. Plaça de Patraix. Exhibició de dansa a càrrec del Grup de danses Realenc de Picanya i Grup de danses Saragüell. Taller de dansa a càrrec de Sargantana par a majors i xiquets. Dansà popular.

Diumenge 30 d'abril a les 23.00. Cant valencià pel barri de Patraix a càrrec de l'Associació d’Estudis del Cant Valencià.

Dissabte 6 de maig a les 17.00. Taller de manipulació de timbal, a càrrec de Vicent Borràs. Sala d'exposicions del Centre Esportiu Cultural de Patraix. Reserves: a través del labatliarespon@dival.es o a través del telèfon 96 388 25 25. 20 places.

Divendres 12 de maig a les 18.00. Biblioteca Patraix. Taller d'animació lectora, a càrrec de Serpentina Teatre. Reserves: directament en la biblioteca presencialment, o a través del telèfon 96 357 76 94. Places limitades.

Dissabte 20 de maig a les 18.00. Taller d'indumentaria (iniciació) a càrrec de Sargantana al IES Patraix - Vicenta Ferrer Escrivà. Reserves: a través del labatliarespon@dival.es o a través del telèfon 96 388 25 25.

CENTRE CULTURAL LA BENEFICÈNCIA

Divendres 28 d'abril a les 19.00. En la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia. Presentació del llibre ¿A què juguem? (els nostres jocs i joguets tradicionals), de Francesc Gisbert, Premi Bernat Capó 2012. Accés lliure i Aforament limitat. 

Divendres 28 d'abril a les 19.30. Sala Alfons el Magnànim. Concert de cor a càrrec del Nou Cor EOI València, Resonare Fibris i Coral Font de Sant Lluis.

Divendres 28 d'abril a les 19.30. En el Conservatori Professional de Música, sede de la plaça Sant Esteban. Concert de pols i pua a càrrec de l'Orquestra de pols i pua Abalsants de l’Alcudia de Crespins.

Dissabte 29 d'abril a les 18.00. Taller de dansa a càrrec d'Alimara. Reserves: a través del labatliarespon@dival.es o a través del telèfono 96 388 25 25.

Diumenge 30 d'abril a les 11.30. Teatre infantil. Espectàcul La glüps band, de Produccions Scura. Reserva d'entrades: Al hall del La Beneficència de dimarts a diumenge de 10.00 a 20.00, o a través de la web www.360valenciacultural.es.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada