dimecres, 17 de juliol del 2013

Dolç TV a Petrer

La Colla de Dolçainers i Tabaleters El Terròs de Petrer va estrenar fa només unes setmanes un Concert de Bandes Sonores basat en la idea original d'Antoni de la Asunción i Andrés Dolç Cinema, estrenada per el Cudol l'any passat. Bé, doncs aquest dissabte 20 de juliol viatgem a Petrer convidats per la mateixa Colla El Terròs que dirigeix Eliseu Garcia i Ripoll per tal d'oferir un concert conjunt amb motiu dels Concerts d'Estiu que organitza la Regidoria de Cultura de la localitat. Mentre El Terròs pujarà a escena amb la seua adaptació de Dolç Cinema, nosaltres ho farem amb bona part de l'espectacle que suposa la seua continuació, Dolç TV, estrenat el passat mes de febrer al Teatre del Col·legi Salesià Sant Antoni Abat de València i que va servir com a inauguració de la Setmana Solidària que els Salesians dedicaven a treure fons per a col·laborar i ajudar als habitants de Pointe-Noire, a la República del Congo.

La cita serà a les 22.00 al Parc El Campet de Petrer. Música de cinema i televisió amb projecció d'imatges, arranjada i adaptada per a dolçaines, percussió i altres instruments pel director de el Cudol Antoni de la Asunción i Andrés.


La Colla de Dolçainers i Tabaleters El Terròs de Petrer, des de la seua fundació allà per l'any 1980 fruit de l'obstinació d'un grup de joves encabotats en la recuperació de les festes i tradicions populars, ha volgut mantindre un compromís clar per la normalització dels senyals d'identitat de tots els valencians i valencianes. Actualment són més de cinquanta persones les que formen part d'aquest grup sota la direcció d’Eliseu García i Ripoll. El Terròs ha tingut clar des del principi que la millor manera de consolidar musicalment la dolçaina passava per crear una escola de música tradicional, per això es naix en 1984 l'Escola Municipal de Dolçaina i Tabalet on hui, al voltant de noranta persones, reben formació dels instruments típics valencians irrompent amb força en el panorama de la música tradicional valenciana. 

El seu director, Eliseu Garcia i Ripoll, es va formar musicalment en la Societat Unió Musical de Petrer i va ésser membre fundador de la Colla El Terròs, i soci fundador i músic de la Societat Musical Verge del Remei de Petrer fins a 1993. Posseeix el títol de professor de dolçaina pel Conservatori José Iturbi de València i està reconegut com Mestre de dolçaina per la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters on forma part de la Comissió Pedagògica. 

Ha impartit la docència de dolçaina i tabalet en nombroses escoles com les d'Elx, Ibi, Petrer, Universitat d'Alacant, Alacant, Novelda, Santa Pola, Callosa d’en Sarrià... Realitza cursos de pedagogia, perfeccionament musical, direcció de cors i orquestra, així com d'informàtica musical. Ha actuat amb nombroses formacions musicals de la nostra Comunitat, des de grups de música popular com Al Tall fins a formacions clàssiques com l'Orquestra de Cambra d'Elx. 

En 1990, la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Terròs de Petrer li atorga el premi Parra d'Or i, en 2004, la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Freu de Santa Pola li concedeix el premi Freu d’Or, pel treball realitzat i dedicació a la dolçaina. 

La Colla El Terròs premia puntualment aquelles persones que s'han implicat especialment amb la música popular valenciana i amb la pròpia colla. Aquests han sigut els guardonats fins a la data: 

1er Parra d'Or (1990) Eliseu Garcia i Ripoll 
2on Parra d'Or (2000) Xavier Richart 
3er Parra d'Or (2005) José Rafael Pascual Vilaplana 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada