dimarts, 29 de setembre del 2015

XV Tirant de lletra

El proper dissabte 3 d'octubre el Grup El Cudol tornem a interpretar l'espectacle 1238. Crònica d'un somni, d'Antoni de la Asunción i Andrés. Poema musical per a dolçaines, metalls, percussió i narrador al voltant la vida i llegenda de Jaume I que vam estrenar el passat mes d'abril, i en el que de la mateixa manera que en aquella ocasió col·laboraran la Coral de Patraix i Manel Ferrer i Valls com a narrador.

Aquesta vegada el concert servirà per a inaugurar el XV Tirant de Lletra que organitza la Falla Na Jordana, una edició especial d'aquesta iniciativa que fou mampresa en les vespres de la commemoració del 9 d’octubre de l’any 2001 amb el ferm propòsit de contribuir a la celebració del dia gran del nostre poble, reivindicant-ne dos dels senyals d’identitat més característics: llengua i cultura. La lectura col·lectiva d’una de les obres cabdals del Segle d’Or de les lletres valencianes, el Tirant lo Blanc, de Joanot Martorell, fou i continua sent l’eix vertebrador d’un projecte amb el qual s’ha pretés i es pretén si no unir, sí que almenys reunir tots els valencians i valencianes que estiguen disposats a participar en la iniciativa. En aquesta edició s'ha volgut internacionalitzar la proposta comptant amb la col·laboració dels estudiants internacionals de la Universitat Cardenal Herrera, que llegiran fragments de l'obra traduïts a la seua llengua materna al costat de destacades personalitats del món de l'art, la cultura i la festa valencianes.

L'acte té lloc al claustre del Centre del Carme del carrer Museu nº 2 de València a les 19.00. Després de la sessió inicial de lectura es realitzarà el pregó inaugural a càrrec de l'alcalde de València, Joan Ribó i Canut, i a les 20.00, el concert de benvinguda del Grup el Cudol. L'entrada a tot l'esdeveniment és lliure, per tant, una gran oportunitat per endinsar-se en la història i cultura del nostre poble, en les lletres de Joanot Martorell i en l'idil·li de Jaume I amb la nostra terra.

A més, fins al dia 9 d'octubre estan programats el següents actes a la Seu Social de Na Jordana:

Exposició Na Jordana, XV anys Tirant.
Del 4 al 7 d'octubre de 18.00 a 21.30.

Conferència Besades furtives. Una història d'amor i passió en la València barroca, a càrrec d'Emilio Callado i Estela, doctor en Història Moderna per la Universitat de València i docent de la Universitat Cardenal Herrera.
5 d'octubre a les 20.30.

Tirant d’esport, sessió lectora del Tirant Lo Blanc a càrrec de destacats esportistes valencians.
7 d'octubre a les 19.00.

Cafè-teatre Apadrina un valencià, amb Ferran Gadea.
9 d'octubre a la 1.00 de la matinada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada