dilluns, 23 de setembre del 2013

FolkaSagunt 2013

El proper dissabte 28 de setembre a les 19:30, a l’Auditori Joaquín Rodrigo de Sagunt, se celebra el FolkaSagunt 2013 que organitzen els Germans Caballer i Amics i que patrocina l'Ajuntament de Sagunt.

Si en la primera edició van rebre com a convidats a la Ronda Asti Queda Ixo i en la segona, l'especial XXX Aniversari, ho vam ser el Grup el Cudol, enguany els visiten uns amics aragonesos des de fa molts anys, Dulzaineros del Bajo Aragón. 

Coneguts com DBA, Dulzaineros del Bajo Aragón és una de les formacions folk de més prestigi i qualitat a Aragó, on desenvolupa diversos fronts de treball: recerca, edició discogràfica i, sobretot, interpretació musical. Si l'objectiu inicial era recuperar la figura del gaitero, molt prompte es van veure obligats a oferir concerts i recitals didàctics contribuint de forma significativa a la recuperació i posada al dia dels músics populars en l'àmbit festiu. Per a desenvolupar aquesta labor han utilitzat instruments tradicionals aragonesos, còpia fidedigna dels quals utilitzaven els seus predecessors, aprenent la seua tècnica d'interpretació i repertori.

Entrades i reserves amb un preu de 6 € en taquilla una hora abans de l’espectacle o bé possant-se en contacte amb els Germans Caballer via mail a germanscaballer@gmail.com o via telèfon al 606936131.



Els Germans Caballer són Paco, Eduard, Xema i David Caballer. A principis dels anys vuitanta Paco i Eduard s'iniciaren de manera autodidacta al món de la dolçaina acompanyant-se posteriorment al tabal de David. Però va ser quan Xema, l'únic germà no vinculat a la música tradicional, començà els estudis de dolçaina que es completà el grup.

Han participat en gravacions per a la Fonoteca de Materials de la Conselleria de Cultura i també per a una antologia de la dolçaina que està realitzant l'Institut Valencià de la Música. A més, durant tot eixe temps, han acompanyat tot tipus d'actes festius al llarg del Camp de Morvedre i tot el territori valencià acompanyant cercaviles, dianes, danses, albaes, processons, concerts... 

Però si hi ha una data important és el 25 de novembre de 2006. El dia del concert del seu vint-i-cinc aniversari amb una sèrie d'amics provoca la gravació del disc compacte Les músiques del 25 aniversari. A continuació una agenda que va omplint-se d'actuacions per a la nova formació Germans Caballer i Amics. Entre elles destaquen les del dia del Cant d'Estil al Teatre Talía de València en 2008, i Folkhivern de Sueca, Encuentro de Rondas en Mora de Rubielos, i Una nit Folk a Quart de Poblet en 2010.

Actualment, Paco i Eduard imparteixen clases a l'Escola de Música de la Societat Musical de Canet. A més Paco està cursant dolçaina al Conservatori Municipal de Sagunt al mateix temps que Eduard ha encetat els seus estudis de percussió després d'una llarga trajectòria autodidacta. Xema, després d'uns anys estudiant amb Antoni de la Asunción i Andrés, s'uneix en 2011 al Grup de Dolçainers i Tabaleters el Cudol compaginant la seua activitat amb els Germans Caballer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada