dilluns, 19 de setembre del 2016

I Trobada de Música Tradicional, Popular i d'Arrel Mestre Joan Blasco

El passat mes de març moria el mestre dolçainer Joan Blasco i Ribera als 88 anys, qui està considerat el pare de la recuperació de la dolçaina en un moment de la nostra història recent en què l'instrument tradicional havia caigut quasi en el desús i l'oblit.

La dolçaina havia anat decaient durant el segle XX fins que Joan Blasco, al voltant dels anys seixanta i setanta, va estandarditzar les mesures de la dolçaina en un moment en què els pocs dolçainers que hi havien tocaven difícilment amb la mateixa afinació, va promoure el primer mètode d'aprenentatge de l'instrument, recuperar peces que probablement s'haurien perdut en el temps i va formar a la primera fornada de dolçainers, entre la qual es troben alguns dels primers membres de el Cudol, promovent, fundant i sent mestre de l'Escola Municipal de Dolçaina en València primer, i més tard de l'Escola de Tabal i Dolçaina d'Algemesí, les pioneres de l'actual xarxa d'escoles de dolçaina.

Aquest dimecres 21 de setembre a les 20.30 a la Sala Rodrigo del Palau de la Música de València celebrem la I Trobada de Música Tradicional, Popular i d'Arrel Mestre Joan Blasco en la qual pretenem homenatjar la figura del mestre.

En ella participarem el Cudol juntament amb el Grup de Cant d'Estil i Albaes de l'Horta de l'Escola de Música Tradicional de la Ciutat de Valéncia, l'Ensemble de Dolçaina i Percussió de la Ciutat de València i Xarançaina.

L'entrada és lliure i per a concloure, amb participació oberta a tot el col·lectiu de dolçainers i tabaleters, s'interpretaran La Cavalcada, el vals El Soroll i el pasdoble Blasco.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada