dijous, 26 de setembre del 2013

Premi Berni

La Falla Marquès de Montortal i Berní i Català celebra la XIII Edició dels Premis Berni en la qual guardona a Antoni de la Asunción i Andrés per la seua dedicació a la divulgació de les Falles, la cultura i les tradicions valencianes.

Antoni de la Asunción i Andrés, Llicenciat en Història i Ciències de la Música, és Mestre de dolçaina de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters de la que també és membre de la seua Comissió Pedagògica. Compositor i divulgador de la música tradicional valenciana, ha estat premiat en nombroses ocasions en concursos de composició com el de Muro, Jaume Blanch de Tortosa, Música al Castell de Dénia i Vila de Petrer. Va compondre les obres obligades per al II Certamen d’interpretació per a Colla de Xirimiters a Altea, del que també va ser jurat, i per al I Certamen d’interpretació Ciutat de Manises, i seua és la composició de la música del Himne del Centenari del Llevant Unió Esportiva. Ha format part del grup La Inestable i en l’actualitat dirigeix els grups el Cudol, Grup Domingo Savio i la Colla de dolçainers d’Algemesí. Anteriorment ja ha sigut guardonat amb el Premi Parra d'Or de la Colla de Dolçainers i Tabaleters El Terròs de Petrer en la seua IV edició per la divulgació, dedicació i tractament de la música per a dolçaina.

Al costat del nostre director són també premiats el pirotècnic Gregorio Juan Moreno Gori, el director i presentador del programa radiofònic Gente de Fallas Boro Peiró, Almacenes España i la Fallera Major de València de 2013 Begoña Jiménez Tarazona. La Gal·la de Lliurament i el seu posterior Sopar Homenatge tenen lloc el dissabte dia 5 d'octubre en els Salons de l'Hotel Olympia d'Alboraia a les 20.00.

Els Premis Berni organitzats per la Falla Marquès de Montortal i Berní i Català, van nàixer a l'any 2001 amb la vocació de reconèixer, de la manera més senzilla, directa, humil i propera a totes aquelles persones o institucions, que per la seua professió, vocació, afició... mitjançant la seua posició en la societat, resalten, mantenen o difonen la cultura o les tradicions valencianes.

Anualment es reuneix la Comissió organitzadora per tal de proposar els noms que es pensen podrien reunir els requisits assenyalats anteriorment amb la única excepció de la Fallera Major de València eixent, que rep el guardó de manera continuada al llarg de totes les edicions. Posteriorment es somet a l'aprobació final de la Junta General de la Comissió, que és finalment la que dóna nom als premis, culminant el procés en una acte, el Sopar Homenatge, on es lliuren els guardons als premiats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada