dimecres, 28 de setembre del 2016

Aplec Tirant de Xirimita i Tabal

Aquest diumenge 2 d'octubre el Grup el Cudol participem en l'Aplec Tirant de Xirimita i Tabal que pertany a la XVI edició del Tirant de Lletra que organitza la Falla Na Jordana amb periodicitat anual a les vespres de la commemoració del 9 d'octubre, festa gran del poble valencià. Té per activitat nuclear la lectura col·lectiva d'una de les obres cabdals del Segle d'Or de les lletres valencianes, el Tirant lo Blanc, novel·la de gran extensió escrita en valencià per Joanot Martorell i Martí Joan de Galba, i impresa a València per Nicolas Spindler en 1490. Des de la seua primera edició, per la repercussió mediàtica que genera, el Tirant de Lletra s'ha convertit en tot un referent per a diversos segments de la societat civil valenciana.

L'Aplec Tirant de Xirimita i Tabal concentrarà a les 12.00  del matí del diumenge per a una cercavila a un bon nombre de colles de tabaleters i dolçainers pels carrers del Carme amb dos itineraris que partiran des de la places del Portal Nou i dels Furs. Les colles participants, el Cudol, Dos Quinzets-Tro de Bac, El Xarquet, A Quatre Quaranta, Gatzara, Morralla, Quebesona, Russafa fa, Valçaina i colla Falla Plaça de l'Arbre, conclourem al Claustre gòtic del Museu Centre del Carme oferint tota una sèrie d'actuacions baix la direcció d'Antoni de la Asunción i Andrés.

Fins al dia 9 d'octubre el XVI Tirant de Lletra té programats el següents actes a la Seu Social de Na Jordana:

Sessió d'obertura, amb la participació de Manolo Boix (artista i il·lustrador), Sandra Gómez (regidora de l'Ajuntament de València), Alícia Moreno (Fallera Major de València 2016) i el pregoner Jesús Huguet (secretari del Consell Valencià de Cultura). Recital a càrrec de David Vid (rapsoda) i Jesús Mondria (guitarra).
Dissabte 1 d'octubre a les 20.00.

Aplec Tirant de Xirimita i Tabal
Diumenge 2 d'octubre a les 12.00.

Tirant d'escolars. Lectura dramatitzada de l'adaptació infantil del Tirant lo Blanc efectuada per Pasqual Alapont, a càrrec de xiquets i xiquetes.
Dimarts 4 d'octubre a les 17.30.

Presentació dels llibres i contacontes, La Maria no té por i Els amics del butoni, d'Andana Edicions, a càrrec de l'autor Francesc Gisbert i de l'editor Ricard Peris.
Dimarts 4 d'octubre a les 18.30.

Tirant d'esport. Sessió lectora a càrrec de destacats esportistes valencians.
Dimecres 5 d'octubre a les 19.00.

Intimitats del Tirant. Lectura dramatitzada dels episodis més eròtics de la novel·la a càrrec d'un grup de lectors i lectores valencians.
Dijous 6 d'octubre a les 21.00.

Cerimonia de cloenda al Palau de la Generalitat amb la lectura del últims episodis de la novel·la amb la intervenció del President de la Generalitat Valenciana, en Ximo Puig i Ferrer.
Dissabte 8 d'octubre a les 20.00.

Les golfes del Tirant. Xavi Castillo presenta Xavi Castillo News!
Diumenge 9 d'octubre a les 01.00.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada