dijous, 28 de març del 2013

Manipulació de canyes de dolçaina

La Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters, dins del seu pla de formació, i l’Associació Cultural El Rebrot de Rafelcofer organitzen un taller de manipulació de canyes de dolçaina.

El taller anirà a càrrec de Pau Puig i Alejandro Blay, tots dos dolçainers amb una ampla experiència docent i investigadora que han plasmat en canyes, tudells, instruments i distintes publicacions didàctiques.

Es realitzarà a Rafelcofer de forma coordinada amb l’Associació Cultural El Rebrot dins de les activitats de la V Rebrotada Popular. La data del taller és el proper dissabte 13 d’abril en dues sessions de matí i vesprada, i l’espai habilitat és l’Auditori de Rafelcofer al carrer Ausiàs Mach, que ha estat cedit per l’Ajuntament de Rafelcofer.



Tal com vam explicar açí en el taller de raspat de canyes per a dolçaina La canya és la part de la dolçaina que es fa vibrar mitjançant els llavis al mateix temps que inundem d'aire l'instrument aconseguint així articular i afinar les diferents notes. Com que les canyes estan fetes d'un element vegetal crescut de forma salvatge, encara que un fabricant utilitze sempre el mateix mètode és pràcticament impossible obtenir dues iguals. Per açò, uns retocs subtils poden fer arribar a una canya a registres o aspectes que no venien amb ella, bé siga pel factor humà o per la matèria primera.

Per a participar heu d'omplir el full d’inscripció adjunt i remetre’l a la adreça formacio@xirimita.com amb el dimecres 10 d’abril com a data límit. El nombre de participants és limitat i s’admetrà per rigurós ordre de recepció d’inscripcions. S'estableix un preu de 25 € per a músics federats i de 30 € per als no federats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada