dimecres, 21 de maig del 2014

Concert de presentació de L’Ensemble de Dolçaina i Percussió de la Ciutat de València

L'Ensemble de Dolçaina i Percussió de la Ciutat de València es presenta davant la societat valenciana a l'Ateneo Mercantil el proper divendres 23 de maig a les 20.00 al III Concert de Música Festera que organitza la Federació Valenciana de Moros i Cristians amb motiu de la presentació dels capitans i la madrina de les Festes de Moros i Cristians al Cap i Casal de l'any 2014. Comptarà per a aquest concert amb la col·laboració com a directors convidats d'Antoni de la Asunción i Andrés, i Francisco Valor Llorens, així com la del mestre José Rafael Pascual Vilaplana, que dirigirà l'obra que el tancarà. El repertori del concert és el següent:

Jaume Guasch, de Xavier Richart i Peris
Palafox, de José Rafael Pascual Vilaplana
Aquelarre, de la suite Nit de Bruixes, d'Antoni de la Asunción i Andrés
Dolça memòria, de José Rafael Pascual Vilaplana
Xavier el coixo, de La Xafigà
Dinàmics, de Francisco Valor Llorens
Adalil, de Saül Gómez Soler
Al-Amir, de José Rafael Pascual Vilaplana
Als Zuavos, de Fernando Cantó Salinas
Quirbilyân, de José Rafael Pascual Vilaplana 

L'Ensemble de Dolçaina i Percussió de la Ciutat de València naix en el si i per iniciativa de l'Escola de Música Tradicional de la Ciutat de València amb la finalitat d'originar la formació d'una agrupació estable, representativa i innovadora en l'àmbit de la música tradicional valenciana constituint a més la seua màxima expressió artística. Després del procés de selecció corresponent, aquesta formació està integrada per intèrprets de l'àmbit de la música tradicional de sòlida formació i reconegut prestigi. El seu director és Fernando Cantó Salinas, mentre que Pau de Luis Alba exerceix com a sotsdirector i pianista acompanyant. A més compta amb la coordinació de Cristóbal Rentero Cordero i amb l'assessorament de Xavier Richart i Peris.

Les finalitats de l'Associació Cultural Escola de Música Tradicional de la Ciutat de València són: l'estudi, foment i divulgació de la cultura i música tradicional valenciana. Així i per a poder assegurar la continuïtat en el temps i el nivell d'excel·lència de l'Ensemble de Dolçaina i Percussió de la Ciutat de València, l'Escola de Música Tradicional de la Ciutat de València ha creat altres quatre conjunts instrumentals i un grup de cambra en els quals els alumnes complementaran la seua formació. Així mateix, amb la finalitat d'augmentar el repertori per a dolçaina, l'Escola de Música Tradicional de la Ciutat de València convocarà anualment el Concurs de Composició per a Dolçaina sola o amb diferents acompanyaments Mestre Joan Blasco.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada