dimecres, 14 de gener del 2015

El Faristol

A l’entrada del nou mil·lenni, al març de l’any 2000, va nàixer la revista El Faristol editada per la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters. Per diferents raons sols van eixir dos números, el zero i l’u. Llavors el que havia de ser el mitjà de comunicació de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters va deixar d’editar-se.

Recordem que la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters fou creada el 27 de setembre de 1997 per una primera comissió integrada per 18 grups. En l’actualitat a la federació estem associats un total de 70 agrupacions de les comarques valencianes. El nombre de dolçainers i tabaleters que la integren superen gairebé els 3.000.

L’actual Junta Directiva, quan va assumir el relleu a l’Aplec de Benidorm al setembre de l’any 2008 i en l’assemblea de febrer de l’any següent a Alcoi, va fixar com a objectius arribar i donar a conèixer tot el que fa la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters i el que fan les colles que la integrem i així ocupar l’espai que ens correspon en el món de la música tradicional del nostre poble. El catedràtic de comunicació de la Universitat Jaume I, López Lita deia: "El que no es comunica, no es coneix". El president Joan Josep Trilles Font ha estat insistint sempre amb el tema de reeditar la revista El Faristol i ara és el moment, catorze anys després del darrer número, de recuperar la comunicació perduda.

Consulta el nou número de El Faristol així com els anteriors a la web de la Federació Valenciana de Dolçainers i Tabaleters.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada